Warmbat sloffen – Warmbat Australia

Warmbat Sloffen

Warmbat sloffen zijn heerlijk warme sloffen met een voering van Merino schapenwol. Warmbat is opgericht in Perth, Australië in 1969 en maakt al meer dan vijftig jaar Australische schapenvacht laarzen en sloffen. Het bedrijf maakte in haar logo gebruik van tekeningen van de Aboriginals en was één van de weinige bedrijven dat alleen Australische schapenvacht gebruikte in haar sloffen en laarzen. Inmiddels is Warmbat Australia in Nederlandse handen en één van de best verkochte sloffenmerken van Nederland.

Waarom zijn Warmbat sloffen goede en warme sloffen?

Als één van de oudste merken met sheepskin pantoffels is Warmbat een echte specialist op het gebied van warme sloffen. Het merk stelt dan ook hoge eisen aan zijn pantoffels, wat onder meer tot uiting komt in de gebruikte materialen voor de voering en de duurzame en schok dempende zool. Het motto van Warmbat is om sloffen te ontwerpen die zacht op de huid zijn, mooi qua design en een perfecte pasvorm hebben.

Warmbat sloffen van 100 % echte merinowol

Warmbat sloffen heeft verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld sloffen van textiel. De voordelen worden met name bepaald door het gebruik van Merino wol. Dit is heerlijk zachte en ademende schapenwol die perfect is om je voeten warm te houden in de sloffen.

Welke schapenvacht gebruikt Warmbat voor haar sloffen?

Warmbat maakt gebruik van 100 % originele Australische Merino schapenwol voor haar sloffen. De Merino wol moet voldoen aan strenge selectiecriteria en wordt beoordeeld op kenmerken als dichtheid, kracht en zachtheid. Merinowol heeft als voordeel dat het van nature zijn vorm behoudt, licht van gewicht is, vochtregulerend is en ademend is. De wolvezels van merinowol zijn ademend, waardoor je voeten op de juiste temperatuur blijven. Deze vezels zijn hol en kunnen tot wel dertig procent van hun eigen gewicht aan vocht absorberen, waardoor zweet naar buiten wordt afgevoerd. Daarnaast bevat Merinowol lanonline, een wolvet dat je voeten op natuurlijke wijze hydrateert en een droge huid tegengaat.

Is de schapenvacht van Warmbat diervriendelijk verkregen?

De wol voor Warmbat sloffen wordt verkregen uit restproducten van de Australische vleesindustrie onder toezicht van de Australische overheid. Het gaat dus om schapenvacht van schapen die zijn geslacht voor de vleesindustrie en niet specifiek zijn gefokt voor de wol. Van mulesing is bij de verkregen wol van Warmbat geen sprake. Mulesing is alleen van toepassing bij scheerwol en Warmbat gebruikt voor haar producten enkel de gehele huiden om te verwerken in haar sloffen en laarzen.

Warmbat sloffen hebben een duurzame en schok dempende zool

Natuurlijk ga je met Warmbat sloffen niet vele kilometers lopen. Toch is de zool bij sloffen vaak één van de punten die als eerste slijt bij sloffen. Warmbat sloffen hebben een duurzame, anti-slip comfortzool die schokdempend is en slijtvast. Het materiaal bestaat uit TPR (Thermoplastisch Elastomeer), wat een garantie is voor een goede grip en schokdemping, maar daarnaast ook zorgt voor de nodige isolatie tegen de kou van de vloer. Bijkomend voordeel is dat TPR 100 % recyclebaar is, waardoor het ook nog eens een milieuvriendelijk materiaal is.

Buitenkant van Suède

Het design van de sloffen is ook een belangrijk speerpunt voor Warmbat. Het suède aan de buitenkant geeft de pantoffels een luxe uitstraling. Het gebruikte is suède is fluweelzacht en erg duurzaam.

Warmbat sloffen voor Dames

Warmbat heeft een grote collectie Warmbat pantoffels voor dames. De verschillende modellen sloffen van open sloffen tot dichte sloffen, zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. De populairste Warmbat sloffen voor dames zijn:

Warmbat sloffen voor Heren

Warmbat heeft een grote collectie Warmbat pantoffels voor heren. De verschillende modellen sloffen van muil pantoffels tot mocassin pantoffels, zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. De populairste Warmbat sloffen voor heren zijn:

Welke maat Warmbat sloffen?

Hoe vallen Warmbat sloffen?

Regelmatig wordt ons gevraagd hoe Warmbat sloffen vallen. Wij adviseren om bij Warmbat sloffen je normale schoenmaat aan te houden. In het begin zullen de Warmbat sloffen misschien nog wat strak zitten, maar naarmate je er meer mee loopt wordt de wol geplet en ontstaat er meer ruimte. Neem ze in ieder geval zeker niet te groot, want dan zal je na verloop van tijd merken dat je voeten te los zitten van de wol, waardoor ze niet optimaal worden warm gehouden.

Maattabel Warmbat sloffen

Aan de hand van onderstaande maattabel kan je eenvoudig de maat van je sloffen bepalen. Over het algemeen kan je je normale schoenmaat aanhouden bij het bestellen van Warmbat sloffen.

Over Warmbat

Gezellig en comfy op de bank met het hele gezin! Dat is de doelstelling van het inmiddels Nederlandse Warmbat. Voor deze “comfyness” gebruikt Warmbat Australia enkel en alleen 100 % Merino schapenwol voor haar producten. Het gebruik van deze wol zorgt voor een kwalitatieve, fluweel zachte, duurzame, ademende en vochtregulerende pantoffel die je zowel in de winter als in de zomer kan dragen.

Warmbat is één van de oudste merken met traditionele sheepskin schoenen en sloffen. Door te blijven verbeteren met de nieuwste innovaties weet het merk al jarenlang vele voeten warm te houden. Elk paar Warmbats moet daarbij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en beschikbaar zijn voor dames, heren en kinderen.

Share this post