Waarom dragen mensen sloffen?

Waarom sloffen dragen

Wat is het dat mensen zodra ze thuis komen in hun sloffen schieten? De voordelen van sloffen zijn eindeloos, maar de belangrijkste is uiteraard het comfort dat sloffen bieden. Schoenen kunnen beklemmend aanvoelen en zitten vaak strak om de voet heen. Niet gek dus dat mensen bij thuiskomst meteen hun sloffen aantrekken. Sloffen geven je voeten de vrijheid en het comfort waar je voeten na een lange dag werken naar op zoek zijn. We bespreken de grootste voordelen van het dragen van sloffen in dit blog.

Warmere voeten met sloffen

De beste pantoffels houden je voeten heerlijk warm. In de winter na een fietstocht in de kou, is er niks lekkerder dan meteen je pantoffels inschieten om je voeten warm te maken. Onze tip is om van tevoren even je voeten te masseren, te bewegen met je voeten of ze onder een warme kraan houden, zodat ze van zichzelf al iets warmer worden. Je zal zien dat de echt goede pantoffels de warmte dan beter vasthouden.

Comfortabele sloffen

Je sloffen zitten vaak een stuk comfortabeler dan je schoenen. Dit is niet raar, want je sloffen zijn in eerste instantie niet gemaakt om je voeten optimaal te ondersteunen de hele dag. Daarom kunnen ze iets losser zitten wat je voeten meer vrijheid geeft. Ook de zachte voering aan de binnenkant is er puur op gericht om je voetjes zo zacht mogelijk te omsluiten als jij op de bank zit na een lange dag werken.

Minder last van zweetvoeten door sloffen

Heb je in je schoenen vaak last van zweetvoeten? Sloffen van wol en vilt ventileren vele malen beter dan de materialen waarvan je schoenen zijn gemaakt. Sloffen van schapenvacht hebben een luchtlaagje waar overtollig zweet kan worden afgevoerd en wol is in staat om het vocht op te nemen zonder dat je voeten nat worden, zodat jij met droge voeten van je avond kan genieten.

Een schoner huis met sloffen

Een bijkomend voordeel aan het lopen op sloffen in huis, is dat je huis schoner blijft. Geen vieze schoenen in huis, waar zand en modder onder zit, betekent minder vaak stofzuigen en dweilen.

Sloffen aan tijdens het thuiswerken

Wist je dat meer dan 70 procent van de thuiswerkers sloffen boven schoenen verkiest tijdens het thuiswerken? Een groot voordeel van thuiswerken is dat je je niet meer helemaal strak in het pak hoeft te hijsen als je gaat werken. Zelfs tijdens een zoom meeting komt met name je bovenlijf in beeld en valt dus niet op dat je je favoriete dieren sloffen onder het bureau draagt.

Foto door Tatiana Syrikova via Pexels

Share this post