Wat is het verschil tussen pantoffels en sloffen?

Pantoffels of sloffen

We krijgen regelmatig de vraag wat nou het verschil is tussen pantoffels en sloffen. Vaak worden de termen pantoffels en sloffen door elkaar gebruikt, ook op Sloffenwinkel.nl maken we niet direct onderscheid tussen pantoffels en sloffen. De reden hiervoor is dat de webshops die we tonen op Sloffenwinkel hier ook geen onderscheid in maken en het voor ons dus geen optie is om ze hierop te filteren.

Wat is het verschil tussen pantoffels en sloffen?

Bij een pantoffel is er sprake van een stevige zool. Het is dus een huisschoen die je voeten veel steun geeft en waarmee je eventueel ook door de tuin kan lopen. Sloffen hebben een slappe zool, zijn gemaakt van zachtere materialen en daardoor flexibeler.

Voordelen pantoffels – wanneer kies je voor pantoffels?

Je kiest voor pantoffels als je naast warme voeten behoefte hebt aan goede ondersteuning. Ben je de hele dag thuis aan het werk, dan kan je het beste kiezen voor pantoffels. Als je de hele dag op pantoffels loopt, worden je voeten goed ondersteund. De muil pantoffel, ook wel open pantoffel, is favoriet bij veel mensen, omdat je er snel instapt. Nadeel is dat de hiel niet omsloten is en je voeten dus niet volledig warm worden gehouden. Een andere populaire pantoffel is de pantoffel met een schapenvacht binnenvoering, deze houden je voeten heerlijk warm. De meeste schapenvacht pantoffels hebben een rubberen zool voor extra ondersteuning.

Voordelen sloffen – wanneer kies je voor sloffen?

Na een lange dag werken hebben je voeten behoefte aan rust. Met sloffen heb je warme lichte sloffen aan je voeten waarmee je heerlijk met de voetjes op de bank kan liggen. De sloffen geven minder ondersteuning dan pantoffels, maar zitten wel comfortabeler om je voeten. Ook bij sloffen heb je een ruime keuze uit verschillende modellen. Of je nou kiest voor dierensloffen, Spaanse sloffen, wollen sloffen of soksloffen, al deze sloffen zijn heerlijk warm en comfortabel.

Wat zijn de beste sloffen?

Bij je keuze voor de beste sloffen kan je het beste letten op het materiaal waarvan de sloffen gemaakt zijn. Sloffen van textiel en andere synthetische stoffen zijn vaak minder ademend, dan natuurlijke materialen, dus raden wij sloffen van natuurlijke materialen zoals vilt, schapenwol en schapenvacht aan. Bij sloffen van textiel gaan je voeten sneller zweten, terwijl bij wollen sloffen de sloffen veel ademend vermogen hebben en zweet dus beter naar buiten wordt afgevoerd. Zo heb je geen last van klamme voeten, waar je voeten weer kouder van worden. De beste sloffen zijn dus gemaakt van echt schapenwol. Onze keuze gaat naar sloffen van Shepherd, Warmbat en Esgii.

Hoe lang gaan sloffen mee?

Omdat sloffen geen rubberen of leren zool hebben, slijten ze helaas ook sneller. Zelfs bij sloffen van top kwaliteit kan het dus zijn dat als je ze iedere dag draagt ze na één tot twee jaar versleten zijn. Het is uiteraard afhankelijk van hoe vaak je je sloffen draagt, het type vloer dat je hebt en op welke momenten je de sloffen draagt hoe snel ze slijten. Maar over het algemeen gaan sloffen één tot twee jaar mee.

Share this post