Outdoor pantoffels

Outdoor pantoffels

Outdoor pantoffels oftewel pantoffels voor buiten zijn de ideale sloffen voor tijdens je outdoor trip of op de camping. Kenmerkend aan outdoor pantoffels is de stevigere buitenzool en dat de pantoffels vaak waterafstotend of waterdicht zijn. Er zijn een aantal merken gespecialiseerd in het maken van outdoor pantoffels. Uiteraard zijn de pantoffels ook zeer geschikt om te gebruiken op de camping.

Waarom zou je outdoor pantoffels meenemen op je trektocht?

Aan het eind van de dag wil je je wandelschoenen even laten luchten en aan de kant leggen. Je hebt er ten slotte de hele dag in gelopen en je voeten hebben na zo’n lange dag behoefte aan wat meer comfort. Zijn je voeten tijdens het wandelen continue in beweging, als je stilstaat zijn sommige wandelschoenen een stuk minder beschermend tegen de kou. Outdoor pantoffels zijn de perfecte oplossing voor het dragen na het wandelen. Je kan er buiten gewoon mee lopen, soms zelfs door de sneeuw. Ze zitten een stuk comfortabeler dan je wandelschoenen, nemen weinig ruimte in beslag en wegen vrijwel niks.

Ook kan je outdoor pantoffels prima als camping pantoffels dragen. Op de camping wil je soms even snel in je schoenen schieten s’nachts of overdag, met pantoffels is dit veel eenvoudiger dan iedere keer je schoenen aantrekken. En de meeste camping pantoffels zijn waterbestendig tot waterdicht, dus kan je ze ook in het hoge gras naar de WC’s dragen.

The North Face pantoffels

The North Face Thermoball pantoffels zijn heerlijk warme outdoor pantoffels. De pantoffels zijn het beste te vergelijken met een donsjas voor je voeten. Net als bij de thermoball jassen van The North Face zorgen ook de kleine thermoballetjes voor de warmte laag. De The North Face sloffen hebben een EVA-voetbed en zijn waterbestendig.

Exped pantoffels

Exped is een expert op het gebied van outdoor pantoffels. Er zijn verschillende Exped pantoffels die je rond je kamp of tent kan dragen na een lange vermoeiende dag. De Exped pantoffels zijn licht van gewicht, eenvoudig op te bergen en een aantal van de sloffen zijn waterafstotend, zodat je ze ook onder natte omstandigheden kan dragen.

Heb je vaak last van koude voeten in je slaapzak? Dan zijn de Exped Down sokken een aanrader om je voeten warm te houden in je slaapzak. Deze sokken zijn minder geschikt om voor langere tijd op te lopen.

Lowland outdoor pantoffels

Met de Lowland outdoor pantoffels houd je je voeten heerlijk warm. De pantoffels zijn gevuld met maar liefst 90 % eendendons. De pantoffels zijn voorzien van een goede antislipzool, zodat je niet uit zal glijden. De binnenvoering van fleece zorgen dat je voeten de hele avond heerlijk warm blijven.

Wat zijn de beste outdoor pantoffels?

Bij een keuze voor de beste outdoor pantoffels moet je letten op de volgende aspecten:

  • Goede zool
  • Waterdicht
  • Geschikt voor lage temperaturen

Fotocredits: The North Face

Share this post