Hoe krijg ik mijn koude voeten warm?

Koude voeten warm maken

In tijden dat het stoken van de verwarming duurder en duurder wordt moet je op zoek naar goedkopere middelen om je voeten warm te houden. Het is een veelvoorkomend probleem, koude voeten in bed. Meer dan één derde van de vrouwen heeft last van koude voeten als ze naar bed gaan. Hierdoor val je langzamer in slaap, wat ten koste gaat van je nachtrust. Ook ervaren veel mensen koude voeten ondanks dat ze warme pantoffels dragen. Daarom in dit blog een aantal tips om je voeten snel warm te krijgen.

Waarom heb ik koude voeten in pantoffels?

Het belangrijkste is dat je je voeten voordat je in je pantoffels stapt als een beetje warm maakt. Dit doe je door de bloedsomloop op gang te brengen. Je kan je voeten warm wrijven of even een stukje gaan wandelen voordat je in je pantoffels stapt. Als je met warme voeten in je pantoffels stapt zullen ze de warmte een stuk beter vasthouden dan dat je met koude voeten je pantoffels aantrekt.

Hoe voorkom je koude voeten in bed?

 1. Draag warme sokken
  Het dragen van een paar warme wollen sokken kan helpen de temperatuur van je voeten te verhogen. Zorg echter dat ze niet te strak zitten, want dit kan de bloedcirculatie belemmeren. Trek wollen sokken aan, want deze zijn ademend, kunnen meer vocht opnemen dan katoen en zijn isolerend.
 2. Maak gebruik van een kruik of een elektrische deken
  Voor het slapengaan kun je een warme kruik of een elektrische deken gebruiken om het bed voor te verwarmen. Je stapt dan in een heerlijk warm bed vanaf het moment dat je wilt gaan slapen.
 3. Probeer een warm bad of een warme douche
  Een warm bad of douche voor het slapengaan kan je lichaamstemperatuur een boost geven, wat kan helpen om je voeten warm te houden.
 4. Beweging voor het slapen
  Lichte oefeningen voor het slapen, zoals beenstrekkingen, kunnen de bloedcirculatie verbeteren en helpen de lichaamstemperatuur te verhogen.
 5. Voedingskeuzes
  Het eten van voeding die de bloedcirculatie bevordert, zoals cayennepeper of gember, kan ook bijdragen aan warmere voeten. Eet deze in de avond voor een warme nachtrust.
 1. Investeer in goede isolatie
  Goede isolatie in je huis, vooral in je slaapkamer, helpt om de warmte binnen te houden. Hierdoor zullen je voeten in bed minder snel koud worden.
 2. Slaap onder een dekbed van schapenwol
  Wollen dekens hebben uitstekende thermische eigenschappen en houden je voeten ’s nachts lekker warm.
 3. Draag thermosokken
  Thermosokken zijn speciaal ontworpen om je voeten warm te houden, zelfs in de koudste omstandigheden.
 4. Masseer je voeten
  Een zachte voetmassage voor het slapengaan kan de bloedcirculatie in je voeten stimuleren en hen helpen warm te blijven.

Share this post