Waar op letten bij het kopen van heren sloffen?

Belangrijk is om bij het aanschaffen van sloffen te letten op de voering, buitenvoering en materiaal van de zool. Aan te raden zijn de sloffen met een schapenvacht voering, deze sloffen passen zich goed aan naar de vorm van je voet en het schapenwol fungeert als een natuurlijke airconditioning, waardoor je ze zowel in de winter als in de zomer kan dragen. Een buitenvoering van leer of suède ziet er mooi uit en staat ook garant voor een langere levensduur van de heren sloffen.

Wat zijn de beste heren sloffen?

Wij vinden de beste heren sloffen, de sloffen van de merken Shepherd en Warmbat. De heren sloffen van deze merken gaan vele jaren mee, wat we al een groot pluspunt vinden ten opzichte van goedkopere merken. De sloffen van Warmbat en Shepherd zijn verder heerlijk warm door het gebruik van echte schapenwol, waardoor ze ook nog eens goed ademend zijn, zodat je voeten niet gaan zweten in de sloffen. De buitenkant is bij de meeste modellen van echt leer of suède, wat de sloffen een mooie uitstraling geeft.

Welke maat heren sloffen?

Per merk verschillen de maten, kijk dus goed naar de maattabel van de heren sloffen die je leuk vindt. Sloffen moeten vooral niet te strak zitten, kies dus bij twijfel voor een iets grotere maat. In het begin kunnen sloffen met een schapenvacht voering te strak zitten, maar naarmate je deze vaker aan hebt zal je zien dat het wol nog iets terugtrekt en je voldoende ruimte hebt. Ook bijvoorbeeld Spaanse sloffen lopen nog iets uit bij gebruik. Een beetje ruimte tussen de sloffen en je voeten zorgt er ook voor dat je een warme luchtlaag creëert in de sloffen, waardoor je voeten nog beter warm blijven.