Wat zijn de beste Spaanse sloffen?

Beste Spaanse sloffen

De Spaanse sloffen zijn erg populair. Ze houden je voeten heerlijk warm en zijn niet duur. Niet gek dus dat je ze overal tegenkomt. Maar wat zijn nou de beste Spaanse sloffen? Want je hebt goedkope Spaanse sloffen bij de Scapino, maar ook de duurdere Spaanse sloffen van het merk Bernardino. Zijn de duurdere Spaanse sloffen van Bernardino ook beter in het warm houden van je voeten dan de goedkopere merken?

Beste Spaanse sloffen

De Spaanse sloffen van merken als Thu!s (Scapino), Bernardino, Lobo, Apollo, Super Cracks Home, Texelaar en Woolwarmers lijken op het oog dezelfde Spaanse sloffen. Toch is er vaak één groot verschil tussen de verschillende Spaanse sloffen en dat is het gebruikte materiaal. De originele Spaanse sloffen worden gemaakt met een wollen voering en echt suède. De goedkopere Spaanse sloffen van bijvoorbeeld het merk Thu!s hebben een textielen voering en een nep suède buitenkant. Nadeel van textiel is dat het niet ademend is, waardoor je voeten gaan zweten. De beste Spaanse sloffen zijn dus de originele Spaanse sloffen gemaakt van echte schapenwol en echte suède.

Deze merken hebben een voering van echte wol en suède en beschouwen wij als de beste Spaanse sloffen:

Alles over Spaanse sloffen

Wat zijn de beste Spaanse sloffen?

De beste Spaanse sloffen hebben een wollen voering en zijn voorzien van echt suède aan de buitenkant. Deze Spaanse sloffen zijn het beste, omdat ze ademend zijn en je voeten heerlijk warm houden. Het zachte schapenwol zorgt voor comfortabel warme voeten gedurende de hele dag. Het beste Spaanse sloffen merk is Bernardino. Dit Spaanse merk maakt haar sloffen nog in Spanje en is een garantie voor goede kwaliteit. De Spaanse sloffen van Bernardino hebben een wollen voering en zijn gemaakt van 100 % echt suède. Ook zijn deze Spaanse sloffen net iets hoger dan andere merken, waardoor je enkels ook nog warmte krijgen.

Is er verschil tussen dure Spaanse sloffen en goedkope Spaanse sloffen?

De prijzen van dure Spaanse sloffen (15-30 euro) liggen niet voor niets iets hoger. De kwaliteit van deze Spaanse sloffen is namelijk veel hoger, omdat er gebruik wordt gemaakt van echte schapenwol en echt suède. Het voordeel van schapenwol is dat het ademend is, waardoor je voeten beter ventileren. Kunnen je voeten niet ventileren, wat het geval is bij de goedkopere Spaanse sloffen, gemaakt van textiel, dan gaan je voeten zweten. Naast het ventileren, zorgt schapenwol voor warmere voeten en is het zachter dan textiel.

Waar zijn Spaanse sloffen te koop?

Spaanse sloffen koop je eenvoudig via Sloffenwinkel.nl. Bij de meeste webshops die wij promoten kan je vanaf een bepaald bedrag je Spaanse sloffen gratis laten verzenden en in veel gevallen ook gratis retourneren als de sloffen niet passen. We verkopen de echte Spaanse sloffen van merken als Bernardino, LOBO, Texelaar en Woolwarmers. Maar ook de goedkope Spaanse sloffen van Thu!s, Super Cracks en Apollo.

Kun je Spaanse sloffen wassen?

Heb je echte Spaanse sloffen gemaakt van echt suede aan de buitenkant, dan kan je zolang er geen vlekken op zitten het beste eerst even borstelen met een suede borsteltje. Vervolgens kan je ze inspuiten met een speciale suede spray. De spray laat je even intrekken en daarna maak je met een suede gum de Spaanse sloffen weer verder als nieuw. Als je de Spaanse sloffen ook regelmatig buitenshuis gebruikt, dan is het nog aan te raden om een water- en vuilafstotende impregneerspray te gebruiken. Een complete suede onderhoudsset vind je hier.
Zitten er wel vlekken op je Spaanse sloffen, dan moet je deze zo snel mogelijk aanpakken. Je kan hiervoor een speciale vlek schuim gebruiken, maar als je dit niet in huis hebt kan je ook een keukenpapiertje op de vlek leggen en laag verwarmen met een strijkijzer. De vlek trekt dan in het keukenpapier. Daarna maak je het suede schoon met een borstel en gum.
Het wassen van Spaanse sloffen raden wij af indien dit niet nodig is. Dus tenzij ze echt stinken of vies zijn, is wassen niet nodig. Sowieso moet je Spaanse sloffen nooit in de wasmachine wassen. Aan te raden is om een sopje te maken en de binnenkant van de sloffen met de hand te wassen, gebruik hiervoor geen chemische reinigingsmiddelen. Na het wassen laat je ze rustig drogen op kamertemperatuur. Versnellen door de sloffen op een radiator te zetten of bij de openhaard is enkel schadelijk voor je sloffen.

Share this post