Beste pantoffels

Beste pantoffels

Op Sloffenwinkel.nl krijgen we regelmatig de vraag waar je nou op moet letten bij het kopen van nieuwe pantoffels. Want wat zijn de beste pantoffels die je voor het warmhouden van je voeten kan kopen? Wij zijn meer dan tien jaar gespecialiseerd in de verkoop van pantoffels en sloffen, dus helpen je graag in je zoektocht naar de beste sloffen. We gaan in op verschillende keuzes die je moet maken, kies je bijvoorbeeld voor open of dichte sloffen, voor textiel of wollen pantoffels en waar moet je op letten bij het kopen van kinderpantoffels. Op deze vragen gaan we in dit blog antwoord geven.

Wat is het verschil tussen sloffen en pantoffels?

De termen sloffen en pantoffels worden regelmatig door elkaar gebruikt. Ook op Sloffenwinkel.nl maken we niet direct onderscheid, omdat de meeste mensen het als synoniemen zijn gaan beschouwen. Toch zit er een verschil tussen sloffen en pantoffels. De pantoffel heeft vaak een stevigere zool en is dus een echte schoen voor binnenshuis die je voeten veel steun geeft, terwijl de slof een slappere zool heeft en gemaakt is van zachtere materialen die buigzamer zijn.

Tips voor het kopen van pantoffels

 • Goedkoop is duurkoop! Een inkoppertje uiteraard, maar in het geval van pantoffels is het goed om te beseffen dat de gebruikte materialen van 10 tot 30 euro minder duurzaam zijn dan de duurdere pantoffels met een wollen of leren voering.
 • Verkies een wollen pantoffel altijd boven een pantoffel van synthetische materialen. Wol is een natuurlijk materiaal dat vocht goed opneemt en naar buiten afvoert, waar textiel je voeten vooral laten zweten. Ook is een wollen pantoffel duurzamer en gaat dus langer mee. Merinowol verdient hierbij de voorkeur, lees verder: Het beste materiaal voor pantoffels.
 • Ook bij het kopen van een leren pantoffel raden we aan om goed er op te letten of je te maken hebt met een pantoffel van echt leer of nep leer. Ook weer om teleurstellingen omtrent zwetende voeten en snel slijtende pantoffels te voorkomen.
 • Open of dichte pantoffel? Kies wat je zelf fijn vindt, een dichte pantoffel, ook wel mocassin pantoffel genoemd, omsluit je hele voet en soms zelfs de enkels. Een open pantoffel, ook wel muil pantoffel genoemd, is aan de achterkant open en is dus kouder aan de achterkant. Je stapt er net even iets eenvoudiger in.
 • Heb je problemen met je voet, bijvoorbeeld hielspoor of peesplaatontsteking, kies dan voor een pantoffel met een stevige zool met een goede demping waar je eventueel je zooltjes in kan leggen. Er zijn een aantal merken met speciale sloffen voor hielspoor.

Het beste materiaal voor pantoffels

Wij zijn er in de loop der jaren van overtuigd geraakt dat er eigenlijk maar één materiaal voor de binnenvoering van een pantoffel aan de absolute top staat als het gaat om comfort en warmte en dat is Merinowol. Deze wol, oorspronkelijk van Australische schapen, is de perfecte voering voor pantoffels omdat het erg zacht is, niet kriebelt en je voeten heerlijk warm weet te houden. Je kan pantoffels met een merinowol voering prima zonder sokken dragen zonder dat het kriebelt of dat je voeten gaan zweten.

Het nadeel van merinowol is dat het een iets duurder materiaal is, waardoor de pantoffels al snel boven de vijftig euro kosten. Maar kies je pantoffels van merken als UGG, Shepherd en Warmbat dan gaan de pantoffels ook meerdere jaren mee, iets wat bij de goedkopere pantoffels vaak niet het geval is.

Textiel en synthetische materialen zijn in de meeste gevallen ook wel zacht en houden je voeten vaak ook in eerste instantie wel warm. Nadeel is alleen dat het geen ademende materialen zijn en je voeten er dus vooral in gaan zweten.

Wat is het beste merk pantoffels?

We hebben de afgelopen jaren van alle merken pantoffels langs zien komen. Waar een aantal jaar geleden UGG nog een grote voorsprong had als het ging om pantoffels van echte schapenwol, zijn er inmiddels vele merken met net zulke modieuze en warme pantoffels. Maar welk merk beschouwen wij op dit moment als het merk met de beste pantoffels? Op dit moment geven we dan de voorkeur aan Warmbat Australia. Naast dat het goed zit met de kwaliteit van de merinowol, is ook de rubberen zool van een goede kwaliteit. Het zijn daarnaast erg duurzame sloffen die vele jaren meegaan voordat je aan nieuwe sloffen hoeft te denken.

Open of dichte pantoffels?

De keuze voor open of dichte pantoffels is zoals we al eerder schreven een persoonlijke keuze. De één zweert bij de warme dichte pantoffels, terwijl de ander liever een open pantoffel draagt. Met name mannen geven over het algemeen eerder de voorkeur aan een open pantoffel van leer, waar bij de vrouwen het merendeel juist kiest voor een dichte pantoffel van een zachter materiaal als wol of textiel.

Wat voor soort pantoffel of sloffen?

Op Sloffenwinkel.nl maken we onderscheid tussen een aantal pantoffels:

 • Muil pantoffels – Open pantoffels, ook wel instap pantoffels genoemd.
 • Wollen sloffen – Sloffen met een binnenvoering van echte schapenwol.
 • Leren pantoffels – Pantoffels gemaakt van echt leer.
 • Dieren pantoffels – Pantoffels met een dierenprint of in de vorm van je favoriete dier.
 • Spaanse sloffen – Flexibele Wollen sloffen met een suede buitenkant. De echte Spaanse sloffen zijn van het merk Bernardino en worden nog echt in Spanje gemaakt.
 • Soksloffen – Soksloffen zitten zoals je je normale sokken, maar omdat ze vaak iets dikker zijn gaan ze langer mee, zijn ze warmer en heb je meer grip dan bij normale sokken.
 • Orthopedische sloffen – Orthopedische sloffen verlichten de pijn aan je voeten.
 • Magnetron sloffen – Heb je hele koude voeten en is geen pantoffel warm genoeg voor je? Met magnetron sloffen worden je voeten actief warm gehouden voor zo’n één a twee uur.

Wat is mijn favoriete pantoffel?

Ten slotte deel ik graag mijn persoonlijke favoriet. Uiteraard is dit een pantoffel van Warmbat, namelijk de Warmbat Australia Grizzly. Voor mij is dit de perfecte pantoffel omdat hij mijn voeten heerlijk warm houdt, zonder dat mijn voeten gaan zweten. De zool is goed gevormd en zit heerlijk comfortabel. Ik draag mijn Warmbats, ondanks vele rare gezichten van vrienden en familie, ieder seizoen. Ook als het warm is buiten zitten deze pantoffels heerlijk comfortabel en gaan mijn voeten er niet van zweten.

Fotocredits: Mahabis footwear on Unsplash

Share this post